Špenátové lievance
Potrebujeme:
750 ml mlieka, 300 g hladkej múky, 150 g mrazeného špenátu, 20 g droždia, 3 strúčiky cesnaku, 1 vajce, 1/2 lyžičky vegety, 1/2 lyžičky mletej rasce a majoránu, štipka cukru, soľ, tuk na praženie
Postup:
Droždie si najprv rozmiešame v niekoľkých lyžiciach vlažného mlieka, pridáme štipku cukru, lyžicu múky, dôkladne premiešame a necháme vykysnúť. Do časti mlieka pridáme vykysnuté droždie, mierne rozmrazený špenát, vajce, rozpučený cesnak, koreniny a osolíme. Striedavo s múkou a mliekom vymiešame stredne husté cesto, ktoré necháme asi 30 minút kysnúť. Z vykysnutého cesta na vymastenej panvici pražíme lievance. Podávať môžeme so šalátom alebo ako prílohu k mäsu.
Ilustračné foto. sxc.hu