Tri otázky z kuchyne: speváčka Katka Knechtová
Krásna, energická a talentovaná. To je Katka Knechtová, speváčka a rodáčka z východného Slovenska, konkrétne z Prešova.
Vedeli ste, že Katka svoju kariéru začala ako 15-ročná? A že dokonca sa jej začiatky spájajú s ďalšou hudobnou legendou z Prešova I. M. T. Smile? Možno si aj vy občas v kuchyni zanôtite známe piesne od tejto speváčky – FEA, Spomaľ či Slnečná balada. Za zmienku určite stojí aj titulná pieseň k filme o Alžbete Báthoryovej, ktorú Katka naspievala v staroslovienčine. Poďme však od chytľavých piesní späť do kuchyne – ako odpovedala Katka Knechtová na naše tradičné otázky?
1. Aká je Vaša najobľúbenejšia a najvyužívanejšia surovina v kuchyni?
Tie najobľúbenejšie suroviny mám rovno tri: cibuľa, maslo a petržlenová vňať.
2. Bez akej kuchynskej pomôcky by ste si nevedeli predstaviť varenie?
Myslím, že v kuchyni je veľmi podstatný dobrý naostrený nôž. Uľahčí a zjednoduší veľa vecí.
3. Spomínate si, že by ste ako dieťa mali voči nejakému jedlu averziu? Pretrváva dodnes?
Mám averziu, respektíve, môžem to aj tak povedať – neznášam sušené hrozienka. Vyzerá to potom tak, že ak sa v nejakom jedle či koláči nachádzajú, vyoperujem ich alebo to vôbec nezjem 🙂
Čo poviete na nahliadnutie do kuchyne Katky Knechtovej? Ak vám bolo málo a zaujíma vás, čo nezje napríklad Táňa Pauhofová alebo taký Pyco, pozrite si našu rubriku Trojka z kuchyne.
Ak máte svoj vlastný tip, koho by sme do rubriky mali osloviť, napíšte nám na Facebooku, potešíme sa!