Dezerty a múčne jedláRecepty

Tvarohové knedličky

Potrebujeme:

400 g jemného tvarohu, 4 žemle, 3 lyžičky masla, 3 lyžice strúhanky, 1,5 dl mlieka, 1 vajce, 1 lyžica práškového cukru, voda, soľ, citrónová kôra

Postup:

Najprv necháme maslo zmäknúť a vymiešame ho so žĺtkom a cukrom. Žemle pokrájame, polejeme mliekom, premiešame a necháme odstáť asi 10 minút. Potom ich pridáme k pripravenému maslu, primiešame aj tvaroh, strúhanku, tuhý sneh, soľ a kôru z dobre umytého citróna. Všetko zľahka premiešame a na doske posypanej strúhankou formujeme malé knedličky. Nakoniec ich vyvaríme vo vriacej vode. Podávame s ovocným džemom alebo sirupom.

Foto: sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *