Dezerty a múčne jedláReceptyVianoce

Vianočné oblátky

Potrebujeme: 3 žĺtky, 40g roztopeného masla, 7dl mlieka, štipku soli, 150g práškového cukru, ½ balíčka vanilínového cukru, 300g polohrubej múky, olej na potretie formy

Postup: V polovici mlieka rozmiešame práškový cukor, vanilínový cukor, vlažné mlieko, vajce, múku a vareškou vymiešame na hladké cesto. Pridáme zvyšok mlieka, poriadne zamiešame a necháme hodinu až dve hodiny odstáť. Železo na pečenie oblátok alebo elektrickú formu rozpálime, potrieme olejom, nalejeme lyžicu cesta a formu pomaly stlačíme. Upečené oblátky ukladáme na rovnú dosku, aby sa neskrivili. Poprípade ju môžeme stočiť do trubičky.

Foto: ilustračné, pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *