Vyskúšate naše tipy na chutné gril menu na rastlinnú nôtu
Zabudnite na komplikované recepty a spoľahnite sa na ingrediencie, vďaka ktorým sa vaša grilovačka stane lepším svetom chutí. Skúste na svoj tanier pridať kvalitné tofu, ktoré je ľahko stráviteľné, obsahuje množstvo proteínov a zároveň vás zasýti tak akurát. Vyskúšate naše tipy na chutné gril menu na rastlinnú nôtu.
Svieži Tofu burger a s grilovanými šampiňónmi
Suroviny na 2 porcie:
- 2 ks Tofu
- Listový špenát
- 150 g šampiňónov
- Petržlenová vňať
- 2 žemle so semiačkami
- 125 g gréckeho jogurtu
- Limetková šťava
- Soľ
- 1 lyžička údenej papriky
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžička sójovej omáčky
- 2 lyžice olivového oleja
- Paradajka
- Nakladaná uhorka
Postup:
Tofu rozrežeme pozdĺžne na dva kusy. Očistíme šampiňóny a nakrájame ich na menšie kúsky. V miske zmiešame grécky jogurt s limetkovou šťavou, soľou a nasekanou petržlenovou vňaťou. Rozpálime si grilovaciu panvicu a tofu na nej z oboch strán ugrilujeme. Keď je hotové, na rovnakej panvici orestujeme nakrájané šampiňóny. Rozpolené žemle potrieme jogurtovým dresingom, obložíme listami špenátu, grilovaným tofu, šampiňónmi, pridáme na tenko nakrájanú paradajku, uhorku a môžeme podávať.
Cuketové závitky s Tofu a avokádom
Suroviny:
- 1 ks Tofu
- 1 cuketa
- 1 avokádo
- 1 menšia mrkva
- Rukola
- Olivový olej
- Soľ
- Oregano
Postup:
Cuketu nastrúhame na tenké pláty, ktoré ogrilujeme na kvapke olivového oleja z oboch strán a zľahka osolíme. Tofu ogrilujeme na vyššom ohni z oboch strán, posypeme oreganom a nakrájame na tenké pláty približne 1-2 cm široké a 4-5 cm dlhé. Očistené avokádu a mrkvu nakrájame na plátky približne 5 cm dlhé. Vezmeme plátok cukety, na jeho začiatok priečne položíme mrkvu, avokádo, lístky rukoly a na vrch tofu. Cuketu zvinieme do rolky, upevníme špáradlom a podávame.
Autor receptov: Lunter