Vyskúšate naše tipy na chutné gril menu na rastlinnú nôtu

Zabudnite na komplikované recepty a spoľahnite sa na ingrediencie, vďaka ktorým sa vaša grilovačka stane lepším svetom chutí. Skúste na svoj tanier pridať kvalitné tofu, ktoré je ľahko stráviteľné, obsahuje množstvo proteínov a zároveň vás zasýti tak akurát. Vyskúšate naše tipy na chutné gril menu na rastlinnú nôtu.

Svieži Tofu burger a s grilovanými šampiňónmi

Suroviny na 2 porcie:

  • 2 ks Tofu
  • Listový špenát
  • 150 g šampiňónov
  • Petržlenová vňať
  • 2 žemle so semiačkami
  • 125 g gréckeho jogurtu
  • Limetková šťava
  • Soľ
  • 1 lyžička údenej papriky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička sójovej omáčky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Paradajka
  • Nakladaná uhorka

Postup:

Tofu rozrežeme pozdĺžne na dva kusy. Očistíme šampiňóny a nakrájame ich na menšie kúsky. V miske zmiešame grécky jogurt s limetkovou šťavou, soľou a nasekanou petržlenovou vňaťou. Rozpálime si grilovaciu panvicu a tofu na nej z oboch strán ugrilujeme. Keď je hotové, na rovnakej panvici orestujeme nakrájané šampiňóny. Rozpolené žemle potrieme jogurtovým dresingom, obložíme listami špenátu, grilovaným tofu, šampiňónmi, pridáme na tenko nakrájanú paradajku, uhorku a môžeme podávať.

Cuketové závitky s Tofu a avokádom

Suroviny:

  • 1 ks Tofu
  • 1 cuketa
  • 1 avokádo
  • 1 menšia mrkva
  • Rukola
  • Olivový olej
  • Soľ
  • Oregano

Postup:

Cuketu nastrúhame na tenké pláty, ktoré ogrilujeme na kvapke olivového oleja z oboch strán a zľahka osolíme. Tofu ogrilujeme na vyššom ohni z oboch strán, posypeme oreganom a nakrájame na tenké pláty približne 1-2 cm široké a 4-5 cm dlhé. Očistené avokádu a mrkvu nakrájame na plátky približne 5 cm dlhé. Vezmeme plátok cukety, na jeho začiatok priečne položíme mrkvu, avokádo, lístky rukoly a na vrch tofu. Cuketu zvinieme do rolky, upevníme špáradlom a podávame.

Autor receptov: Lunter

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *