HydinaMäsoReceptySlané pečivo

Zapekané plnené bagety

Potrebujeme:

2-3 bagety,
2 kuracie prsia,
200 g šampiňónov alebo iných húb,
250 ml smotany na varenie,
zopár plátkov slaninky,
1 cibuľu,
1-2 paradajky,
mozzarellu (prípadne iný syr podľa chuti),
kečup,
bylinky podľa chuti,
korenie,
soľ,
olej.

Postup:

Bagety pozdĺžne prekrojíme na polovice a vnútro vydlabeme. Potrieme ich tenkou vrstvou kečupu a vložíme do nich kúsky paradajky. Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky. Na panvici s olejom osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme mäso a nakrájané huby. Chvíľu všetko dusíme, osolíme, okoreníme, neskôr pridáme smotanu, nakrájanú slaninku a ešte chvíľu varíme. Potom zmes odstavíme z ohňa a plníme ňou vydlabané bagety. Tie následne preložíme do zapekacej misy s alobalom, posypeme syrom a bylinkami a dáme do rúry. Pečieme asi 20 minút na 200°C.

Ilustračné foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *