Zázvorníky
Potrebujeme:
150 g hrubej múky, 120 g práškového cukru, 30 g strúhaného zázvoru, 1 vajce, 1 žĺtok, trocha amónia (cukrárske droždie)
Postup:
Najprv si na jemno postrúhame zázvor. Pridáme k nemu práškový cukor, celé vajce, žĺtok a miešame do zhustnutia. Pridáme amónium, premiešame a nakoniec prisypeme múku a vypracujeme cesto. Na doske posypanej múkou cesto vyvaľkáme, formičkami povykrajujeme ľubovoľné tvary, poukladáme na vopred vymastený plech a necháme 3 hodiny odstáť. Potom v mierne teplej rúre zázvorníky upečieme. Čerstvé zázvorníky sú tvrdé, no po niekoľkých dňoch zmäknú.
Ilustračné foto: sxc.hu
Pingback: Zázvor a jeho tajomstvá | Nazjedenie.sk
Pingback: Vykrajovač koláčikov lásky - Nazjedenie.sk