Dezerty a múčne jedláRecepty

Zebra s jogurtom

 

ľahká príprava

Doba prípravy: asi 45 minút

Doba pečenia: asi 30 minút

Vystačí na: asi 12 porcií

ZebraNa cesto:

4 vajcia

160 g cukru

1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker

150 g rozpusteného masla

250 g bieleho jogurtu

250 g hladkej múky

1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker

2 zarovnané KL preosiateho kakaa

Farba gélová potravinárska čierna Dr.Oetker

Farba gélová potravinárska ružová Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:

tortovú formu (Ø 26 cm)

elektrický ručný šľahač

1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným

šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme maslo, jogurt a múku zmiešanú s kypriacim

práškom a vymiešame dohladka. Cesto rozdelíme na polovice. Do jednej polovice zamiešame kakao

a čiernu gélovú farbu a druhú zafarbíme ružovou farbou. Do stredu vymastenej a múkou vysypanej

formy nanesieme najskôr 2 PL tmavého cesta, potom 2 PL ružového cesta. Cestá sa nám začnú

rozlievať. Tento postup opakujeme až do spotrebovania oboch ciest. Vložíme do predhriatej rúry a

pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 30 minút

2. Korpus necháme vychladnúť, vyberieme z formy a položíme na podnos.

TIP:

Múčnik môžeme ozdobiť Šľahačkou v prášku Dr.Oetker a ovocím.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *