Zapekaný baklažán s kozím syrom

Baklažán je v letnom období veľmi obľúbený. Najčastejšie si ho pripravujeme na grile. Jemne nasolený, okorenený a poliaty olivovým olejom je ako zdravá grilovaná príloha k mäsu to naj. 

Keďže počas horúcich letných dní nemáme chuť variť ťažké jedlá, zvoľte niečo jednoduchšie, rýchle a dokonca aj zdravšie. Máme tu pre vás skvelý recept na zapekaný baklažán s kozím syrom a bylinkami.

Vyskúšajte zapekaný baklažán podľa nášho receptu 😉 

Na zapekaný baklažán s kozím syrom budeme potrebovať: 

  • 1 ks čerstvého baklažánu
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie
  • čerstvú bazalku
  • čerstvú petržlenovú vňať
  • šťavu z jedného citróna
  • mäkký kozí syr 
  • 2 strúčiky cesnaku
  • oriešky podľa chuti 

Ako na to: 

Čerstvý baklažán nakrájame do tvaru vejára, osolíme a necháme približne 30 minút odstáť. Papierovou utierkou poutierame z baklažánu soľ a vodu, následne každý plátok baklažánu potrieme olivovým olejom. Na rozohriatej panvici opečieme baklažán z oboch strán. 

Nasekáme pár orieškov a pridáme pár kvapiek olivového oleja, pretlačený cesnak, korenie, soľ, bazalku, petržlenovú vňať, šťavu z citróna a poriadne premiešame. Zapečený baklažán premiestníme na plech, ktorý si vystelieme pred tým papierom na pečenie. Na každý plátok vejáru rozotrieme orieškovo-bylinkovú zmes a pridáme nadrobený kozí syr.

Vo vyhriatej rúre zapekáme chvíľu, kým sa nám nerozpustí na povrchu syr. Hotový zapekaný baklažán s kozím syrom podávame ozdobený s nakrájanými paradajkami a bylinkami. 

Tento recept si môžete pripraviť aj na záhradnom grile.

Naučte sa baklažán pripravovať chutne – stane sa súčasťou vášho jedálnička. Okrem iného netreba opomenúť pozitívne účinky baklažánu. Upravuje trávenie, bojuje proti rakovine kože a zlepšuje zdravie kostí a funkciu mozgu. Bráni krvácaniu ciev a pomáha bojovať proti chudokrvnosti. Je výborný aj pre cukrovkárov. 

Páči sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 🙂 Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *