Zemiakovo pórová polievka
Polievky zvyknú byť súčasťou každého obeda, no teplá polievočka padne vhod aj počas chladného večera. Predstavujeme vám zemiakovo pórovú polievka, ktorá je veľmi zdravá, chutná, no najmä jednoduchá.
Potrebujeme:
500 g zemiakov
jeden väčší pór
maslo
morská soľ
čierne korenie
1 bobkový list
zeleninový bujón
smotana na šľahanie 33%
Postup:
Očistené zemiaky pokrájame na kocky a v hrnci opražíme na masle.
Po pár minútach pridáme na kolieska pokrájaný pór. Používame však len bielu časť póru, ktorú pred použitím ešte poriadne opláchneme. Kúsok z neho si odložíme bokom, aby sme mali čím ozdobiť hotovú polievku.
Ochutíme soľou, čiernym korením, bobkovým listom a pridať môžeme aj tymian.
Následne podlejeme zeleninovým vývarom, zakryjeme a varíme pokiaľ zemiaky a pór nezmäknú.
Nakoniec polievku rozmixujeme tyčovým mixérom a prilejeme smotanu na šľahanie.
Táto polievka sa môže podávať aj zastudena, avšak na tieto chladné večere je určite vhodnejšia teplá verzia. Nezabudnite ozdobiť čerstvým pórom, ktorý ste si odložili.