Rebarborový koláč s posýpkou
Už ste chutnali rebarboru? Jej zaujímavá kyslá chuť sa skvele hodí aj do koláčov. Upečte si jednoduchý hrnčekový koláč s posýpkou.
Potrebujeme:
2 hrnčeky polohrubej múky,
1 hrnček práškového cukru,
2 vajcia,
1 biely jogurt,
½ hrnčeka mlieka,
½ hrnčeka oleja,
1 balíček prášku do pečiva,
rebarbora (podľa chuti),
Posýpka:
2 PL masla,
4 PL kryštálového cukru,
5 PL hrubej múky,
trošku mletej škorice.
Postup:
V miske zmiešame múku, cukor, vajcia, jogurt, mlieko, olej a prášok do pečiva. Ak sa cesto zdá byť husté, prilejeme ešte trošku mlieka. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie. Rebarboru olúpeme, nakrájame na menšie kúsky a posypeme ňou cesto. Kto chce, môže ju aj trošku pocukriť. Z masla, cukru, múky a škorice si pripravíme posýpku a prstami ju rozdrobíme na povrch koláča. Dáme ho do vyhriatej rúry a pečieme pri 180°C asi 20 – 30 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť a neskôr ho nakrájame na kocky.
Ilustračné foto: pixabay.com