Kuracia nátierka
Ak čakáte návštevu, alebo chystáte špeciálne raňajky či dobrotu k večernému posedeniu pri filme, s touto nátierkou určite zabodujete. Kuracia nátierka je aj jednoduchým riešením, ako spotrebovať kuracie mäso, ktoré sa zvýšilo z obeda.
Potrebujeme:
1 kus kuracích pŕs,
1 cibuľa,
1 malé maslo,
1 PL horčice,
3 PL majonézy,
soľ,
čierne mleté korenie.
Postup:
Kuracie mäso uvaríme v osolenej vode. Keď trochu vychladne, pokrájame ho na drobné kúsky. Rovnako nakrájame aj cibuľu. Do vyššej misky dáme zmäknuté maslo, pridáme majonézu, horčicu, časť nakrájaného mäsa a rozšľaháme. Po čase pridáme zvyšok mäsa, cibuľu, trochu soli a korenia a opäť šľaháme. Nátierku odložíme na pár minút do chladničky. Podávame s chrumkavými bagetkami alebo žemličkami.
Foto: autor
Náhodou recept na drožďovú nátierku? Robili ju dcére v škôlke, odvtedy zháňam presný pomer surovín.