PR články a tlačové správyRecepty

Vanilkové dukáty

Vanilkové dukáty –nádych Vianoc 

  • ľahká príprava

Doba prípravy: asi 20 minút

Doba pečenia: asi 12 minút (1 plech)

Vystačí na: asi 80 kusov

Na cesto:

250 g hladkej múky

1 balíček Zlatého klasu Dr.Oetker

50 g trstinového cukru

1 balenie Vanilkového struku „Bourbon“ Dr.Oetker

200 g zmäknutého masla

Na obalenie:

100 g preosiateho práškového cukru

1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:

2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)

1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so Zlatým klasom, cukrom a polovicou drene zo struku. Pridáme maslo a ručne vypracujeme dohladka. Cesto rozdelíme na štyri rovnaké diely, z ktorých vytvarujeme asi 30 cm dlhé valčeky. Z každého valčeka ostrým nožom nakrájame 20 koliesok. Kolieska nanesieme na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.


Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 12 minút (1 plech)


2. Na obalenie v miske vymiešame práškový cukor s vanilkovým cukrom a druhou polovicou drene zo struku. Ešte teplé pečivo v zmesi obalíme.

TIP:  Valčeky sa nám budú lepšie krájať, ak ich pred krájaním uložíme na 1 hodinu do mrazničky.


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *