HydinaMäsoRecepty

Kurací perkelt

Potrebujeme:
100 g cibule, 60 g masla, 10 g hladkej múky, 1 kurča, 1 lyžička mletej červenej papriky, soľ, mleté čierne korenie

Postup:
Umyté a očistené kurča od vnútorností, si pokrájame na kúsky. Nakrájanú cibuľku speníme na masle, pridáme červenú papriku, pokrájané kurča, osolíme, okoreníme čiernym korením a prikryté udusíme vo vlastnej šťave. Po vyparení šťavy, kurča podlejeme horúcou vodou a necháme dusiť do zmäknutia. Nakoniec zaprášime múkou a ešte chvíľu podusíme. Hotový kurací perkelt môžeme podávať s ryžou, haluškami alebo so zemiakmi.

Ilustračné foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *