Dezerty a múčne jedláRecepty

Čokoládové brownies s pekanovými orieškami

Obľúbené čokoládové brownies si môžete pripraviť na rôzne veľa spôsobov s rôznymi ingredienciami, ktoré túto čokoládovú bombu ešte viac spríjemnia. Obľúbenou ingredienciou, ktorá sa často pridáva do tohto receptu sú jahody, karamel alebo oriešky. 

My sme si pre vás dnes pripravili recept na čokoládové brownies, ktorého chuť výborne doplnia nielen pekanové oriešky, ale aj dve polievkové lyžice karamelového salka so soľou. Sladko-slaná kombinácia s orieškami a kvalitnou čokoládou vytvorí vynikajúce spojenie a z klasického brownie sa stane výnimočný koláč so skvelou chuťou.

Na čokoládové brownies s pekanovými orieškami budeme potrebovať:

  • 4 vajíčka 
  • 150 g kryštálového cukru 
  • 200 g masla 
  • 200 g horkej  80% čokolády 
  • 150 g hladkej múky 
  • hrsť pekanových orechov
  • 2 Pl karamelového salka 
  • soľ

Ako na to:

Čokoládové brownies s pekanovými orieškami začneme pripravovať rozpustením masla a čokolády nad vodným kúpeľom. Nalámeme si čokoládu a maslo pokrájame na menšie kúsky a pridáme do hrnca, ktorý umiestnime nad vodný kúpeľ. Roztopenú čokoládu s maslom necháme trošku vychladnúť. Rozklepneme si vajíčka do misky, pridáme kryštálový cukor a pomocou ponorného mixéra vymiešame do peny. Do vaječno-cukrovej hmoty pridáme vlažnú rozpustenú čokoládu s maslom a preosiatu múku. Všetko spolu zľahka pekne premiešame.

Hotové cesto vylejeme do štvorcovej formy, najlepšie s rozmerom 25 x 25 cm , ktorú si predtým vymastíme tukom, alebo papierom na pečenie. Na vrch koláča poukladáme polámané pekanové orechy. Z karamelového salka si odoberieme 2-3 polievkové lyžice do misky, pridáme štipku soli a poriadne premiešame. Následne pomocou lyžice prelejeme slaný karamel a vytvoríme na koláči prúžky. Plech dáme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme približne 20 minút. Hotové čokoládové brownies s pekanovými orechami a slaným karamelom môžeme podávať so šľahačkou. Dobrú chuť.

čokoládové brownies s pekanovými orieškami

Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám čokoládové brownies s pekanovými orieškami chutilo. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *