Pečený karfiol na ázijský spôsob
Pečený karfiol na ázijský spôsob môže byť ideálnou cestou, ako ozvláštniť klasiku v podobe vyprážaného karfiolu. S medovo-cesnakovou omáčkou, sezamovými semiačkami a jarnou cibuľkou chutí skutočne výborne. Pripravte si ho podľa nášho receptu 😉
Na pečený karfiol budeme potrebovať:
- 1 väčší karfiol
- 80 ml sójovej omáčky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 limetka
- 1 Pl čili omáčky
- 2 Čl kukuričného škrobu
- Sezamové semienka
- jarná cibuľka
Na obaľovanie:
- hladká múka
- vajíčka
- strúhanka
- soľ
Ako na to:
Nakrájame si karfiol na menšie kúsky. Poriadne prepláchneme a necháme odkvapkať. Rúru si predhrejeme na 180°C. Umyté a odkvapkané ružičky karfiolu obalíme najskôr v múke. V samostatnej miske si rozšľaháme vajíčko a dobre posolíme. Následne obalený karfiol v múke obalíme vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Obalený karfiol rozložíme na plech, ktorý si predtým vystelieme papierom na pečenie. Karfiol pokvapkáme olejom a dáme piecť do rúry. Pečieme na 180° C približne 20 – 25 minút, kým nebude karfiol pekne zlato-hnedý a chrumkavý.
Medzitým, ako sa nám karfiol pečie si pripravíme omáčku. V hrnci zmiešame med, sójovú omáčku, pretlačený cesnak, limetkovú šťavu a čili omáčku. Zmes privedieme do varu na miernom ohni a prilejeme škrob, ktorý si rozmiešame v troche vody. Spolu prevaríme približne 2-3 minútky. Upečený karfiol opatrne premiešame s omáčkou, posypeme do zapekacej misky alebo vrátime naspäť na plech. Posypeme sezamom a vrátime späť do rúry na ešte 5 minút. Hotový pečený karfiol posypeme nasekanou jarnou cibuľkou a voilá, môžeme podávať. Dobrú chuť.
Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám pečený karfiol na ázijský spôsob chutil. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.