ČlánkyMagazínRecepty

Ako si vyrobiť domáce bylinkové maslo

Milovníkom masla sa pri tomto recepte určite rozžiaria oči. Nie je nič lepšie ako používať v kuchyni pri varení alebo pečení pravé kravské maslo. Veď už len samotná praženica robená na masle je oveľa jemnejšia a chutnejšia než praženica prirpavovaná na oleji. Čo tak pripraviť si vlastné bylinkové maslo? 

bylinkové maslo

Ak radi pečiete mäso v rúre alebo zemiaky určite nezabudnete na ne prisypať koreniny či čerstvé bylinky. Napadlo vás niekedy zmiešať maslo s voňavými bylinkami? Určite to vyskúšajte! Výsledok stojí za to, či už si ním natriete len čerstvé pečivo alebo bylinkové maslo použite k vareniu. 

Na bylinkové maslo budeme potrebovať: 

  • 250 g masla
  • 1 hrsť čerstvých byliniek ( akýchkoľvek)
  • ½ Čl soli
  • ¼ Čl mletého čierneho korenia
  • 1 Čl citrónovej kôry 

Ako na to:

Zmäknuté maslo zmiešame s nadrobno nasekanými čerstvými bylinkami podľa chuti, soľou, mletým čiernym korením a najemno nastrúhanou citrónovou kôrou. Takto dôkladne rozmiešané maslo môžeme zabaliť do potravinárskej fólie, do papiera na pečenie alebo do klasickej dózy na maslo. Zabalené bylinkové maslo necháme odležať v chladničke alebo ho hneď môžeme použiť pri príprave chutného jedla. Dobrú chuť. 

bylinkové maslo

Páči sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku ? Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *