Biskupský chlebíček
Potrebujeme:
6 žĺtkov, 1 vajce, 120g jemného kryštálového cukru, 150g hladkej múky, citrónová kôra, pol balíčka prášku do pečiva, 100g kandizovaného ovocia, 30g mandlí, 50g čokolády, 20g hrozienok, 50g masla
Postup:
Citrónovú kôru, vajce, žĺtky, cukor šľaháme nad parou, až do zhustnutia. Potom ju vyberieme z vodného kúpeľa a šľaháme až do vychladnutia. Postupne primiešame múku, zmiešame s práškom do pečiva. Na malé kúsky posekáme kandizované ovocie, čokoládu, mandle, hrozienka a nakoniec vlažné, roztopené maslo. Formu na srnčí chrbát vyložíme mastným papierom. Cesto vložíme do formy a v stredne teplej rúre pečieme približne 30 minút. Po upečení chlebík vyklopíme a nakrájame až na druhý deň.
Foto: ilustračné, pixabay.com