Cesto na langoše
Potrebujeme:
500 g hladkej múky,
250 ml mlieka,
20 g droždia,
140 ml bieleho jogurtu,
štipka soli,
olej.
Postup:
Do misky nasypeme múku, štipku soli a do stredu urobíme jamku. Dáme do nej rozdrvené droždie, nalejeme trošku oleja, jogurt a vlažné mlieko. Vymiesime to na cesto tak, aby veľmi nelepilo. Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste. Potom z neho po častiach odoberáme a naťahovaním tvarujeme placky, ktoré vložíme do rozpáleného oleja. Ideálne by bolo, ak by bola panvica hlbšia, s olejom aspoň vo výške 2 cm. Langoše osmažíme z oboch strán dozlatista. Hotové langoše necháme odkvapkať a dochutíme ich podľa seba. Hodí sa k ním napr.:
tatárska omáčka,
kečup,
cesnak,
strúhaný syr,
kukurica.
Tip: pre nadýchanejšie langoše pridajte do cesta pred vykysnutím aj trošku kypriaceho prášku.