Dezerty a múčne jedláRecepty

Citrónová torta

Potrebujeme:

160 g práškového cukru, 120 g hrubej múky, 4 vajcia, šťava z 1 citróna

Plnka:

140 g masla, 140 g práškového cukru, 140 g olúpaných zomletých mandlí, 4 žĺtky, 1,25 dl mlieka, 1 strúčik vanilky

Postup:

Najprv si z bielkov ušľaháme sneh, pridáme do neho cukor a dotuha vyšľaháme. Potom pridáme citrónovú šťavu, žĺtky a nakoniec zľahka primiešame múku. Pripravené cesto vložíme do vymastenej a múkou vysypanej formy a upečieme.

Na prípravu plnky si najprv dáme do mlieka vanilku a povaríme. Potom do rozšľahaných žĺtkov pridáme vychladené mlieko. Nakoniec si rozmiešame maslo s cukrom, pridáme mandle a pripravené mlieko so žĺtkami. Všetko spolu dôkladne premiešame.

Upečený a vychladený korpus prekrojíme, natrieme plnkou a spojíme. Povrch a boky torty taktiež potrieme plnkou. Nakoniec ju môžeme posypať postrúhanou čokoládou alebo mandľovými lupienkami.

Ilustračná foto: sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *