Čokoládové prekvapenie s malinami
Doba prípravy: asi 15 minút
Vystačí na: 4 porcie
Na dezert:
1 balíček Dessertu Chocolat Dr.Oetker
400 ml plnotučného mlieka
45 g cukru
Na ozdobenie:
200 g mrazených malín
2 zarovnané PL cukru
1 zarovnaná KL Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker
200 ml smotany na šľahanie
1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker
Zdobenie tmavé Dr.Oetker
Ešte potrebujeme:
4 poháre
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Postup
1. Dezert pripravíme s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Rozdelíme do pohárov a necháme vychladnúť.
2. Maliny nasypeme do kastrólika, pridáme cukor a škrob a krátko zahrejeme. Malinovú omáčku nanesieme na dezert a necháme vychladnúť.
3. Smotanu so Smeta-fixom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou a dezert ozdobíme. 4. Odložíme do chladničky. Pred podávaním posypeme zdobením.
TIP:
Miesto mrazených malín môžeme použiť i iné mrazené alebo čerstvé ovocie, napr. jahody, lesné ovocie…