Dezerty a múčne jedláRecepty

Čokoládovo-tvarohové koláčiky

Potrebujeme

Cesto:
1 vajce,
4 PL práškového cukru,
5-6 PL polohrubej múky,
4-5 PL mlieka,
3 PL kakaa,
1 lyžička prášku do pečiva,

Plnka:
100 g tvarohu,
2 PL kryštálového cukru,
1 PL vanilkového cukru,
hrozienka alebo drobné ovocie,

džem podľa chuti,
čokoládu na varenie.

Postup:

V jednej miske zmiešame všetky suroviny na cesto, v druhej rozmiešame tvaroh s cukrom. Do silikónových formičiek alebo formy na muffiny dávame po lyžici cesta, na to lyžicu plnky a opäť lyžicu cesta. Ak chcete, môžete do vnútra vložiť zopár kúskov hrozienok alebo drobného ovocia. Plech s formičkami vložíme do rúry a pečieme 10-15 minút pri 180°C. Keď koláčiky trošku vychladnú, potrieme ich tenkou vrstvou džemu a na záver ich polejeme roztopenou čokoládou.

Ilustračná foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *