Čokoládový cheesecake
Čokoládová pochúťka, ktorá sa rozplýva na jazyku. Forma by mala mať priemer ideálne 20 cm.
Potrebujeme:
130 g sušienok (napr. BeBe), môžu byť aj celozrnné,
80 g roztopeného masla,
1 PL kakaa,
Náplň:
500 g odtučneného hladkého tvarohu,
400 g čokolády (podľa chuti),
250 ml smotany na šľahanie,
50 g krupicového cukru,
Poleva:
140 ml smotany na šľahanie,
100 g čokolády na varenie.
Postup:
Sušienky rozdrvíme a spojíme ich s maslom a kakaom na celistvú hmotu. Tú pozatláčame na dno tortovej formy s priemerom asi 20 cm. V parnom kúpeli roztopíme nalámanú čokoládu. Pravidelne ju premiešavame, aby bola krásne hladká. V miske vymiešame tvaroh s cukrom a so šľahačkou. Postupne tam primiešame aj roztopenú a aspoň trochu vychladnutú čokoládu a opatrne všetko premiešame. Plnku natrieme na sušienkové dno a rovnomerne uhladíme. Napokon si pripravíme polevu. Nad parou rozpustíme čokoládu so smotanou a pravidelne to premiešavame. Vychladnutú polevu nalejeme na cheesecake a necháme ho stuhnúť v chladničke.
Foto: pixabay.com