Praženica so špargľou a lososom

Obyčajnú praženicu pozná asi každý. Ako ju pripraviť o čosi zaujímavejšie a zdravšie sa dozviete od nás.

Potrebujeme:

8 vajec,
8 stoniek špargle,
2 lyžice mlieka,
100 g drobivého kozieho syra,
100 g údeného lososa,
olivový alebo repkový olej,
soľ,
čierne mleté korenie.

Postup:

Na panvici s rozohriatým olejom opražíme špargľu nakrájanú na malé kúsky. Dochutíme ju korením a soľou. Pri solení myslíme na to, že losos je tiež slaný. Vajcia rozmiešame s mliekom, dochutíme korením a pridáme k špargli. Za stáleho miešania varíme na miernom ohni, až kým nevznikne praženica. Pred dokončením primiešame kozí syr. Keď sú vajcia hotové, pridáme lososa nakrájaného na malé kúsky. Servírujeme s celozrným pečivom.

ilustračné foto: pixabay.com

Prečítajte si aj:

Mária Pachová

Som študentkou žurnalistiky na Katolíckej univerzite v Ružomberku. Láska k písaniu a vareniu ma priviedla na portál, ktorý mi ponúka oboje. Som rada, že sa popri škole môžem venovať tomu, čo ma naozaj baví a prinášať čitateľom zaujímavé informácie o jedle a stravovaní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *