Dezerty a múčne jedláRecepty

Dolky

Potrebujeme: 400g hladkej múky, 200g tvarohu, 20g droždia, 3 lyžice masla, 3 lyžice práškového cukru, soľ, vlažné mlieko podľa potreby

Postup: Do múky vmiešame droždie, mlieko, soľ, vypracujeme nie príliš husté cesto a necháme ho na teplejšom mieste vykysnúť. Po vykysnutí cesto vyvaľkáme, okrúhlou formičkou povykrajujeme dolky, necháme chvíľu nakysnúť a pečieme na rozohriatej platni. Upečené dolky prelejeme vriacou vodou posypeme tvarohom, poprípade mletým makom alebo orechmi, cukrom a polejeme roztopeným maslom.

Foto: sxc.hu

One thought on “Dolky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *