Marinovaný tuniak so zeleninovou prílohou

Ak máte chuť na niečo chutné a zároveň dietnejšie respektíve zdravé, máme pre vás výborný tip. Tuniak sa radí medzi najkvalitnejšie druhy rýb. Je doslova prešpikovaný živinami a zdravými tukmi, ktoré ľudské telo určite ocení. Marinovaný tuniak je výbornou voľbou, ako dať telu to, čo potrebuje a zároveň si pochutíte na skvelom jedle.

Je síce pravda, že filet z tuniaka nie je najlacnejší, no raz za čas si ho môžete dopriať. Marinovaný tuniak so zeleninou si zamilujú aj tí, ktorí rybám veľmi neholdujú. Základom tohto receptu je vybrať si čerstvého tuniaka, ktorý má vyššiu kvalitu než mrazený. 

Marinovaný tuniak

Marinovaný tuniak 

  • 400 g filetu z tuniaka
  • 2 Pl olivového oleja 

Na marinádu:

  • 3 Pl medu 
  • 2 Pl sójovej omáčky
  • 2 Pl olivového oleja
  • 2 strúčiky pretlačeného cesnaku
  • mleté čierne korenie
  • tymián
  • oregano
  • soľ 

Na prílohu použijeme čerstvú zeleninu, ktorú máme radi:

  • hlávku ľadového šalátu
  • rukolu 
  • paradajky
  • uhorku
  • kukuricu
  • olivy 
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie
  • citrónovú šťavu

Ako na to: 

Pripravíme si marinádu a teda všetky ingredience dáme do misky a všetko spolu premiešame. Filet z tuniaka vložíme do misky s marinádou, pooblievame a prikryjeme alobalom. Tuniaka pred prípravou necháme marinovať aspoň 2 hodiny.

Na panvici si rozhorúčime olivový olej a tuniaka opekáme z každej strany približne 5 minút. Ak je filet z tuniaka hrubší, opekáme ho dlhšie. 

Ako prílohu môžeme použiť čerstvú zeleninu, ktorú si pripravíme na šalát. Umyjeme a nakrájame si paradajky a uhorku, umytý šalát a natrháme na kúsky. Môžeme pridať olivy, kukuricu. Osolíme, okoreníme a polejeme olivovým olejom a šťavou z citróna. Dobrú chuť. 

Marinovaný tuniak

Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám marinovaný tuniak so zeleninovou prílohou chutil. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *