Domáca biela čokoláda (nielen na chladné zimné večery)
Budete potrebovať:
1 balíček vanilkového cukru
250 gramov stuženého tuku
125 gramov sušeného mlieka
2 PL vanilkového pudingu (prášok)
250 gramov múčkového cukru
Stužený tuk vložte do hrnca a nechajte ho nad parou postupne rozpustiť. Do rozpusteného tuku postupne pridajte cukor, sušené mlieko a celú hmotu vymiešajte mixérom dohladka. Zmesou naplňte vopred pripravené formičky, v ktorých bude hmota tuhnúť. Po vytuhnutí iba formičku obráťte dolu dnom a čokoládu vyklopte. Ak chcete potešiť aj vaše ratolesti, môžete ešte do nezatuhnutej čokolády nasypať lentilky alebo iné cukríky. Dobrú chuť!
Pingback: Jesť, či nejesť?- Biela čokoláda – Nazjedenie.sk