Fotorecept: Cheescake
Potrebujeme:
260 g tmavých sušienok , 130g masla / palmarín, 60 g jemného tvarohu(mascarpone/ lučina/ riccota), 200 g práškového cukru, 2 balíčky vanilínového cukru, 1 lyžica citrónovej šťavy, 3 vajcia a jeden žĺtok, 1 kyslá smotana
Postup:
Sušienky rozdrvíme na prášok a primiešame roztopené maslo.
Poriadne spolu spracujeme a pripravenou zmesou vystelieme formu, ktorú sme si predtým vystlali papierom na pečenie a potreli maslom. Pripravenú formu odložíme do chladničky a pripravíme si tvarohové cesto.
Tvaroh si vymiešame s cukrom, vanilínovým cukrom, kyslou smotanou a citrónovou šťavou.
Na záver po jednom pridáme vajcia.
Vyberieme si formu z chladničky a pomaly do nej vlejeme cesto tak, aby sa nepoškodila výstelka z keksíkov.
Koláč pečieme na 200, približne 30 minút. Koláč je hotový, ak sa nám na prst nelepí tvaroh. Na povrch koláča môžete poukladať ovocie a zaliať ho ochutenou želatínou. Želatínu môžete ochutiť aj šťavou z kompótu.
Tip:
Do rúry dajte spolu s koláčom aj misku s vodou. Takto docielite, že váš koláč bude krásne rovný a zlatistý.
Autor a foto: Michaela M.