Dezerty a múčne jedláRecepty

Kakaová torta

Potrebujeme:

Cesto: 7 vajec, 7 lyžíc práškového cukru, 14 dg polohrubej múky, 2 lyžice kakaa, 1/4 balíčka kypriaceho prášku

Plnka: 22 dg masla, 12 dg cukru, 6dg čokolády, 1 lyžica silnej čiernej kávy, 1 vajce, vanilkový cukor

Postup:

Žĺtky vymiešame s polovicou cukru, pridáme kakao, tuhý sneh do ktorého zašľaháme druhú polovicu cukru a múku s kypriacim práškom. Cesto dáme do maslom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a nakoniec upečieme. Upečený korpus si na druhý deň prekrojíme tak, aby nám vznikli tri rovnomerné pláty. Na plnku si najprv vymiešame maslo, pridáme preosiaty cukor, zmäknutú čokoládu, kávu, vanilkový cukor a dobre rozhabarkované vajce. Všetko spolu dôkladne vymiešame. Plnkou spojíme všetky pláty a celú tortu na záver potrieme zvyšnou plnkou. Takto pripravenú tortu môžeme posypať postrúhanou čokoládou alebo poliať čokoládovou polevou.

Ilustračné foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *