Francúzske makrónky s kakaovým krémom
Veselé farebné a krehké pečivo z Francúzska je u nás čoraz obľúbenejšie. Upečte si ich aj vy.
Potrebujeme:
Makrónky:
3 bielka,
30 g krupicového cukru,
100 g najemno pomletých mandlí,
200 g práškového cukru,
potravinárske farbivo podľa vkusu,
Kakaový krém:
2 vajcia,
50 g krupicového cukru,
10 g vanilínového cukru,
30 g kakaa,
125 g masla.
Postup:
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne do neho pridávame krupicový cukor. Šľaháme, až kým sa nevytvorí krémová pena. Pridáme do nej zopár kvapiek potravinárskeho farbiva a chvíľu ešte prešľaháme. Do peny postupne pridáme najemno pomleté mandle (až na múčku) s cukrom a zľahka premiešame. Týmto krémom naplníme cukrárske vrecúško a dávkujeme ho v tvare malých koliesok na plechy s papierom na pečenie. Kolieska necháme pri izbovej teplote schnúť asi 1 hodinu, až kým sa na povrchu nevytvorí tenká škrupinka. Potom ich upečieme v predhriatej rúre na 140 °C cca 20 minút. Pripravíme si krém. V hrnci zmiešame vajcia, cukry a kakao a túto zmes varíme nad parou do zhustnutia. Krém necháme vychladnúť a neskôr ho vyšľaháme so zmäknutým maslom. Upečené a vychladnuté makrónky nakoniec zlepíme dokopy krémom, opäť si pomôžeme vrecúškom.
Tip: Plnky môžu byť rôzne. Záleží len od vás, akú farbu alebo chuť zvolíte.
Od návštevy Paríža sa snažím ich urobiť, zatiaľ neúspešne. Som zvedavá na tento recept.