Francúzske makrónky s kakaovým krémom

Veselé farebné a krehké pečivo z Francúzska je u nás čoraz obľúbenejšie. Upečte si ich aj vy.

Potrebujeme:

Makrónky:
3  bielka,
30 g krupicového cukru,
100 g najemno pomletých mandlí,
200 g práškového cukru,
potravinárske farbivo podľa vkusu,

Kakaový krém:
2 vajcia,
50 g krupicového cukru,
10 g vanilínového cukru,
30 g kakaa,
125 g masla.

Postup: 

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne do neho pridávame krupicový cukor. Šľaháme, až kým sa nevytvorí krémová pena. Pridáme do nej zopár kvapiek potravinárskeho farbiva a chvíľu ešte prešľaháme. Do peny postupne pridáme najemno pomleté mandle (až na múčku) s cukrom a zľahka premiešame. Týmto krémom naplníme cukrárske vrecúško a dávkujeme ho v tvare malých koliesok na plechy s papierom na pečenie. Kolieska necháme pri izbovej teplote schnúť asi 1 hodinu, až kým sa na povrchu nevytvorí tenká škrupinka. Potom  ich upečieme v predhriatej rúre na 140 °C cca 20 minút. Pripravíme si krém. V hrnci zmiešame vajcia, cukry a kakao a túto zmes varíme nad parou do zhustnutia. Krém necháme vychladnúť a neskôr ho vyšľaháme so zmäknutým maslom. Upečené a vychladnuté makrónky nakoniec zlepíme dokopy krémom, opäť si pomôžeme vrecúškom.

Tip: Plnky môžu byť rôzne. Záleží len od vás, akú farbu alebo chuť zvolíte.

Prečítajte si aj:

One thought on “Francúzske makrónky s kakaovým krémom

  • 11. marca 2016 at 15:56
    Permalink

    Od návštevy Paríža sa snažím ich urobiť, zatiaľ neúspešne. Som zvedavá na tento recept.

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *