Hlivová polievka
Potrebujeme:
približne 200 g hlivy ustricovej,
olej,
1 cibuľu,
2 mrkvy,
2 zemiaky,
3 hrste hrášku,
1 zeleninový bujón alebo 1,5 l vývaru,
mletú červenú papriku,
mleté čierne korenie,
soľ, petržlenovú vňať.
Postup:
Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mletú červenú papriku a neskôr aj očistenú a nakrájanú mrkvu, zemiaky a hrášok. Krátko restujeme, neskôr podlejeme vývarom (bujónom), dochutíme soľou a korením a varíme asi 10 minút. Hlivu nakrájame na menšie časti, pridáme do polievky, dolejeme vodu a varíme domäkka. Pred koncom alebo až do taniera pridáme trošku čerstvej petržlenovej vňate.
TIP: Do polievky môžeme pridať malú cestovinu alebo rajbaničku (múka, vajce, trochu vody).