HovädzieMäsoRecepty

Hovädzie mäso s paradajkovou omáčkou

Potrebujeme:
500 g hovädzieho mäsa z vývaru (mäso ponecháme v celku)

Na omáčku potrebujeme:
500 ml vývaru, 400 g paradajok, 4 zrnká nového korenia, 4 zrnká čierneho korenia, 2 lyžice hladkej múky, 2 lyžice oleja, 1 cibuľa, 1 bobkový list, 1 lyžica cukru, soľ

Postup:
Najprv si pripravíme omáčku tak, že cibuľku nakrájame a speníme na oleji, pridáme múku a pripravíme svetlú zápražku, ktorú zriedime studeným vývarom. Následne pridáme nakrájané paradajky, koreniny, soľ a varíme, kým sa paradajky nerozvaria. Omáčku prelisujeme cez sito a ochutíme cukrom.
Hovädzie mäso vyberieme z vývaru až tesne pred podávaním a pokrájame ho priečne cez vlákna na hrubšie plátky. Podávame s paradajkovou omáčkou a žemľovou knedľou.

Ilustračné foto: sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *