PolievkyReceptyStrukoviny

Hŕstková polievka s údeným mäsom

Potrebujeme: 400g hŕstky (fazuľa rôznych druhov, šošovica, krúpy), 3 zemiaky, údené rebierko alebo údená šunka, 1-2 strúčiky cesnaku, petržlenová vňať

Postup: „Hŕstku“ necháme namočenú cez noc vo vode. Pridáme (vodu nezlievame a nemeníme) celý cesnak, petržlenovú vňať, údené mäsko a varíme. Keď sú strukoviny polomäkké, pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Pred dovarením vyberieme rebierko, mäso vyberieme a nakrájané vrátime do polievky. Môžeme zahustiť zápražkou, ktorú si pripravíme opražením 1-2 lyžíc hladkej múky na troche oleja. Ešte chvíľu povaríme. Podávame s chlebom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *