Kapustnica

Potrebujeme: 250g kyslej kapusty, 50g sušených sliviek, 10g sušených húb, 2,5dl mlieka, 3lyžicky hladkej múky, 2 lyžičky oleja, 1 menšia cibuľa, soľ, voda, rasca, mletá červená paprika, bobkový list

Postup: Napoly uvarené huby pridáme k sušeným slivkám a pokrájanej kapuste, pridáme aj rascu, bobkový list a necháme variť. Z múky a mlieka pripravíme zátrepku, ktorú prilejeme k uvarenej kapuste, a spolu varíme. Na tuku necháme speniť nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme papriku, zalejeme vodou a pridáme do polievky. Nakoniec osolíme a môžeme pridať aj trocha cukru.

Foto: ilustračné, sxc.hu

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *