Morské plodyRecepty

Krevety v cestíčku s bielym vínom

Potrebujeme:

400 g kreviet,
100 ml bieleho vína,
1 vajce,
štipku mletého čili,
strúhanku (jemnú),
soľ
olej
citrón.

Postup:

Krevety umyjeme a osušíme. V miske si zmiešame vajce, víno, soľ a trošku čili. Krevety obalíme v tejto zmesi a následne aj v jemnej preosiatej strúhanke. Potom ich už len dozlatista vypražíme v rozpálenom oleji vo fritéze alebo vo väčšom objeme oleja na panvici. Vyberieme na papierové obrúsky, servírujeme a pokvapkáme citrónovou šťavou.

Tip: Ku krevetám sa skvele hodia rôzne omáčky podľa vašej chuti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *