MäsoPolievkyReceptyZelenina

Kyslá fazuľová polievka s údeným

Tradičná kyslá fazuľová polievka s údeným je ako vystrihnutá z receptára ktorejkoľvek babičky. Vynikajúca a sýta polievka patrí medzi obľúbené jedlá, a ich recept jednoznačne nemôže chýbať žiadnemu kuchtíkovi.

Kyslá fazuľová polievka s údeným:

  • 200 g fazule (akákoľvek)
  • 2 väčšie cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 200 g údeného (klobása, slaninka, rebierko, podľa vašej chuti)
  • 3 väčšie zemiaky
  • 200 ml mlieka
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 2 Pl hladkej múky
  • soľ
  • čierne korenie
  • nové korenie
  • bobkový list
  • mletá paprika
  • kryštálový cukor
  • ocot 

Ako na to: 

Fazuľu si pred prípravou polievky namočíme v studenej vode a necháme na chladnom mieste stáť aspoň 12 hodín, najlepšie cez noc.

Fazuľu aj s vodou vylejeme do väčšieho hrnca a na miernom ohni privedieme do varu. Ak je to potrebné, počas varenia podľa potreby dolievame vodu a pridáme nakrájané údeniny, očistenú cibuľu v celku, bobkový list, čierne a nové korenie. Keď je fazuľa polomäkká, pridáme do polievky očistené a na kocky nakrájané zemiaky. Približne po pol hodine varenia, odkedy sme do polievky pridali zemiaky a zelenina pekne zmäkla pridáme prelisované strúčiky cesnaku, mletú papriku a soľ. Všetko spolu dobre premiešame. Zmiešame si v nádobke mlieko, smotanu a múku, ktorú dobre premiešame a vlejeme za stáleho miešania cez sitko do polievky, aby sme sa vyhli hrudkám. Zmes necháme prevrieť, ochutnáme a podľa chuti pridáme soľ alebo čierne korenie. Polievku možno dochutiť aj octom a cukrom a podávať ju môžeme s čerstvým pečivom. Voilá, kyslá fazuľová polievka s údeným je hotová, dobrú chuť. 

Kyslá fazuľová polievka s údeným

Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám kyslá fazuľová polievka s údeným chutila. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *