Mačingovej detox #3: Zatiaľ najťažší týždeň

Tak ako už explicitne naznačuje titulok, začiatok minulého týždňa – tretieho v rámci 28-dňového detoxu, začal naozaj ťažko. Od pondelka som mala naozajstnú chuť dať si čokoľvek sladké, cítila som sa viac hladná a miestami som už mala po krk tých istých jedál.

Preto som mierne upustila od navrhovaného a odporúčaného presného jedálnička a vyberala si najmä jedlá, na ktoré som mala chuť a ktoré som si pripravila aspoň dve porcie, nie iba jednu.

Začnem opäť pekne po poriadku, raňajky.

Hneď v pondelok ma prekvapilo, že som si mohla dopriať grahamové rožky, aj keď pečivo nejedávam. Bola to veľká zmena oproti predchádzajúcim týždňom, podobne ako aj v prípade pšena a pohánkových vločiek. Aj tak som sa veľmi rada vrátila ku klasika z 1. týždňa – mrvka + jablká + orechy.

Okrem orechov som tento týždeň na nejaké prípadné mlsanie mala dovolené aj sušené slivky, ktoré mi, asi najskôr tým, že sú omnoho väčšie ako hrozienka, viac chutili.

Problémy s obedmi

Pondelkový obed, ktorý som vymenila s obedom na utorok, som nedokázala dojesť, skrátka som sa prejedla fazuľových strukov a nemala som chuť jesť ich nasilu. Namiesto toho som chuť po sladkom uhasila miskou banánu, kiwi a sušených sliviek.

Utorkový a aj stredajší obed – kuracie karbonátky s poľným šalátam, mi zas veľmi chutil. Rovnako ako aj večera v podobe zeleninovej polievky, ktorú som si pripravila vo väčšom množstve a zaháňala som ňou večerný hlad.

Lepšie než struky som prehrýzla štvrtkový obed – strúhanú cviklu s tuniakom. Od piatka som „fičala“ na zelerových hranolkách, ktoré som si dopriala namiesto mrkvového perkeltu aj na večeru.

Naozaj výborný bol najmä piatkový obed (ktorý mal byť štvrtkovou večerou). Morčacie prsia som nahradila kuracími. Okorenené, obalené vo vajíčku a pomletých vlašských orechoch som ich vypražila na olivovom oleji a s hranolkami chutili výborne. Prvýkrát som mala pocit, že mám úplne klasický obed ako kolegyne 🙂

Priznávam, dopriala som si k obedu barbecue omáčku.

Je mi už trápne, ale opäť raz sa musím priznať, že som z jedálnička vybočila úplne, pretože som si v čínskej reštaurácii v rámci rodinnej oslavy dopriala kuraciu polievku.

Už len týždeň

Tento týždeň mi už pár ľudí povedalo, že zmenu už na mne vidieť. No obvod pása sa mi, práve naopak, vôbec nepohol. Samozrejme, môžem si za to sama, ja dobre viem.

Predo mnou je posledný 4. týždeň, ktorý má opäť presne stanovené jedlá. Keď sa tak pozerám na ten harmonogram, vidím, že to bude u mňa zas trošku freestyle.

Začínam mať totiž pocit, že som otrokom vo vlastnej kuchyni, kde tieto jedlá – každý obed a každú večeru – pripravujem len pre seba. Preto určite stavím na prípravu minimálne 2 porcií z jedného jedla, aby som obmedzila svoj čas v kuchyni.

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *