CestovinyHubyRecepty

Makaróny s čerstvými kuriatkami

Máte po hubačke chuť na niečo menej tradičné, ako polievka či praženica? Skúste tieto cestovinky.

Na 2 porcie potrebujeme:

2 cibule

100 g prerastanej slaniny

500 g čerstvých kuriatok

400 g makarónov

150 g crème fraîche (šľahačkový kyslý krém – môžeme nahradiť zmiešaním smotany na šľahahanie a kyslej smotany v pomere cca 3:1)

trošku oleja

50 g masla

Na dochutenie: soľ, pažitka, majorán, čierne korenie

Postup:

Cibuľu očistíme a nakrájame na drobné kocky. Slaninu nakrájame na prúžky. Kuriatka v prípade potreby umyjeme (na chvíľku ponoríme do vody v nádobe a následne vodu zlejeme) a prekrojíme na polovičky.

Makaróny uvaríme v osolenej vode a necháme v sitku odkvapkať.

Na panvici rozpálime olej, pridáme slaninku a opečieme do chrumkava. Následne pridáme maslo, cibuľu a kuriatka a za stáleho miešania pražíme.

Na panvicu pridáme crème fraîche a dochutíme.

Pridáme makaróny, poriadne premiešame, necháme chvíľku na panvici a následne podávame ozdobené pažítkou a majoránom.

Ilustračné foto: pixabay.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *