ČlánkyMagazínReceptyZelenina

Najlepšie domáce lečo

Tak ako si leto nevieme predstaviť bez dovolenky, slnka a letných radostí, tak k letu patrí aj lečo. Teraz, keď je zeleniny všade dostatok a viete ju zohnať takmer kdekoľvek sa pohnete, si môžete túto lahôdku pripraviť kedykoľvek. Poznáte niečo lepšie, ako čerstvé lečo z domácich paradajok a papriky? 

Príprava je nenáročná a rýchlo. Tento recept zvládne aj kuchár začiatočník. Zatočte s hladom a dajte si poriadnu dávku energie a vitamínov. Domáce lečo možno pripraviť na niekoľko spôsobov. Milovníci zeleniny si doslova vychutnáva chuť papriky a paradajok zmiešaných dokopy. Niektorí si do leča primiešavajú ešte niečo svoje a tak povýšia toto jedla na hotovú lahôdku. 

Na domáce lečo budeme potrebovať:

  • 1 cibuľu
  • 6 zelených paprík
  • 6 väčších paradajok
  • kúsok masla 
  • soľ
  • mleté čierne korenie  
lečo

Ako pripraviť domáce lečo: 

Najprv si umyjeme zeleninu. Paradajky na opačnom konci od stonky prerežeme do kríža a následne ich na pár minút vložíme do vriacej vody. Šupka z paradajok sa pekne oddelí od paradajkovej dužiny. Následne paradajky nakrájame na väčšie kúsky. Papriku umyjeme, očistíme od jadrovníka a taktiež nakrájame na väčšie kocky.

Následne si nakrájame cibuľku na drobno, položíme na rozpálené maslo a opražíme do sklovita. Následne pridáme papriku (môžeme ju pocukriť štipkou cukru) a orestujeme približne 3 minúty. Pridáme nakrájané paradajky a chvíľku pražíme, osolíme a okoreníme. Panvicu s lečom neprikrávame. Potrebujeme, aby sa voda vyparila a aby zelenina bola chrumkavejšia. Niektorým chuť samotného leča – praženej papriky a paradajok veľmi nechutí. 

Do tohto receptu si môžete po tom, ako pridáte paradajky priliať rozšľahané vajíčka, ktoré zjemnia výraznú chuť papriky. Pre mäsožravcov tu máme ešte lepší trik. Slaninku alebo kúsky klobásky opražte na cibuľke a následne pridávajte papriku, paradajky a koreniny. 

Voilá, zeleninové lečo na niekoľko spôosobov je hotové raz – dva. Podávame s čerstvým chrumkavým chlebom. 

Páči sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku ? Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *