Dezerty a múčne jedláRecepty

Nepečená banánovo-maková torta

Potrebujeme:

cesto:
1 prezretý banán,
100 g mletého maku,
200 g bieleho tofu,
2 PL práškového cukru,

plnka:
250 ml šľahačkovej smotany,
1 prezretý banán,
2 PL medu,
celý mak na ozdobu.

Postup:

K pomletému maku pridáme najemno nastrúhaný syr tofu, popučený banán a cukor. Vymiešané cesto vtlačíme do maslom vymazanej tortovej formy. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha. Rozmixujeme banán s medom a prilejeme k smotane. Krém natrieme na cesto, môžeme ho aj posypať celým makom. Tortu necháme stuhnúť v chladničke.

Ilustračná foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *