Ochutnajte Gentle Jam, lahodné džemy a omáčky s kvalitným alkoholom
Radi skúšate niečo nové a nebránite sa netradičným jedlám a chutiam? Ak áno, zbystrite pozornosť. Slovenka Iveta Hrabovská prišla na trh s niečím naozaj originálnym. Predstavujeme vám Gentle Jam. Pod týmto názvom sa ukrývajú výnimočné delikatesy pre všetkých gurmánov. Čo najskôr by ste ich mali ochutnať.
Gentle Jam sú exkluzívne vlastnoručne uvarené džemy a omáčky s alkoholom. Názov vznikol spojením slov gentleman a jam. „Na celom európskom trhu sme jediní, ktorí prišli s čisto alkoholovou radou takýchto delikates, preto sa snažíme dať ľuďom prvotriednu kvalitu. Našou víziou bolo urobiť z niečoho tak obyčajného ako sú omáčky a džemy neopísateľný chuťový zážitok“, hovorí Ivetka.
Prvotný nápad jej skrsol v hlave v apríli 2014. Už dávno pred tým sa však pohrávala s myšlienkou podnikania a keďže zbožňuje varenie, vedela, že to bude v gastro priemysle. Rozhodla sa vytvoriť niečo, čo nemá obdoby. Veľa ľudí vyrába džemy, ale málokto sa odhodlá zaliať ich 40 eurovým šampanským. Trvalo pol roka, kým dostala všetky povolenia na spustenie výrobne.
Gentle Jam, to nie len Ivetka, ale aj jej manžel Matej. Ona má na starosti marketing, obchod a komunikáciu so zákazníkmi , jej manžel rieši finančnú a ekonomickú stránku firmy. Čo sa týka výroby, zatiaľ sú s manželom na všetko sami, no chystajú sa naberať aj ďalších ľudí, pretože objednávok a veľkoobchodných partnerov stále pribúda.
Doteraz vytvorili približne 30 kombinácií chutí a stále vymýšľajú nové. Aktuálne je v ponuke 10 džemov a 6 omáčok, no majú pripravené 4 nové chute (2 džemy a 2 omáčky), ktoré čoskoro nahradia vypredané kúsky. Vymyslieť novú kombináciu chutí vraj nie je také ťažké. Omnoho komplikovanejšie je dosiahnuť dokonalú konzistenciu a farbu. Keďže nepoužívajú žiadne zahusťovadlá, zvýrazňovače chutí a iné éčka, výroba je dosť zdĺhavá a komplikovaná. „Pri vymýšľaní sa nám bežne stane, že 4-5 pokusov ide do koša a až potom prídeme na tú pravú chuť, ktorú ďalšími pokusmi ladíme do úplnej dokonalosti“, vysvetľuje Ivetka.
Na výbere ovocia si dávajú záležať. Nakupujú ho od lokálnych pestovateľov a exotické ovocie dovážajú z veľkoskladu BIO ovocia v Rakúsku. Podobne je to aj s ďalšou dôležitou prísadou. V každom džeme je ten najkvalitnejší alkohol s najlepšími značkami. Nájdete tam Whiskey, Gin, Brandy, Karibský rum, Portské víno, ruskú vodku, či pravé šampanské z Francúzska.
Okrem luxusných džemov sa pod značkou Gentle Jam ukrývajú aj špeciálne čatní omáčky. Ide o korenistú pochúťku, ktorá sa podáva k rôznym druhom mäsa, syrom, ryži, či sendvičom. Chuť je sladko-kyslá alebo slano-pikantná.
Všetko je to ručná práca. Varenie, plnenie aj balenie. Ide teda o poctivý domáci produkt v milých fľaštičkách. Džemy a omáčky sú sterilizované, čo znamená, že vám vydržia minimálne rok, ak ich budete skladovať v suchom, tmavom a chladnejšom prostredí.
Prečo by ste teda mali i vy ochutnať Gentle Jam? „Pretože nič podobné ľudia na trhu nenájdu. Tým, že receptúry sú naše vlastné a ani malá časť z nich nie je prebratá, garantujeme absolútne unikátne chute, ktoré nikde inde neochutnáte. Gentle Jam sme urobili tak, aby si na svoje prišli aj tí najnáročnejší gurmáni, ktorí milujú kvalitný alkohol. Naším produktom sme dali exkluzívny šat, preto sa úžasne hodia aj ako darčeky“, uzatvára Ivetka.
Všetky džemy i omáčky nesú navyše vtipné originálne názvy. Vyskúšajte napr. Marhuľové žúžo, Pomätenú slivku, Citrónovú lady, Čertovo pokušenie či Pompéznu jahodu. Gastronomický zážitok je zaručený.
Mimochodom, my sme ochutnali Džejárovú milenku. Marhuľový džem s Bourbon whiskey chutil úžasne! 🙂