Bylinky a koreninyČlánkyMagazínReceptyŠalátyZdravie

Osviežujúci bylinkový šalát s bulgurom

Tento bylinkový  šalát ktorý možno poznáte pod názvom Tabbouleh je obľúbený najmä v arabských krajinách, v ktorých je slnko neznesiteľne horúce.  A keďže slnko nad našou krajinou už dosahuje na oblohe vrchol, je ten správny čas predstaviť vám tento osviežujúci bylinkový šalát o čosi podrobnejšie. Môžete si ním vylepšiť horúce dni v meste, v práci, doma alebo pri večernej grilovačke.

Tabbouleh je pre skutočných milovníkov byliniek a korenín, pretože po správnosti ich obsahuje veľké množstvo. Petržlenová vňať, pár lístkov mäty dodá vášmu šalátu vynikajúcu osviežujúcu chuť, ktorá vám v horúcich dňoch dodá potrebnú energiu. Tento bylinkový šalát sa výborne hodí nielen ku grilovanému mäsu, ale aj k dusenému hovädziemu alebo jahňaciemu. 

Na šalát budeme potrebovať:

  • 120 g bulguru
  • 1 čl soli
  • 4 väčšie paradajky
  • zväzok petržlenovej vňate
  • 15 ks lístkov čerstvej mäty
  • šťava z ½ citróna
  • 4-5 lyžíc olivového oleja
  • čierne korenie

Ako na bylinkový šalát: 

Začneme s prípravou bulguru, ktorý zalejeme 250 ml vriacou vodou, osoľte zarovnanou lyžičkou soli a prikryte pokrievkou a varte na jemnom ohni približne 5 minút. Bulgur stiahnite zo sporáka a nechajte ho 15 minút odpočívať, kým nedôjde do mäkka. Medzi tým, ako bulgur naberá na sile a objeme si nakrájame nadrobno paradajky. Petržlenovú vňať a mätu môžete nakrájať na väčšie kúsky. 

Uvarený bulgur zmiešame s olivovým olejom a citrónovou šťavou. Do ochuteného bulguru zmiešajte paradajky a bylinky a nakoniec podľa chuti pridajte soľ a čierne korenie. Nechajte 10 minút odležať, aby sa chute prepojili a voilá osviežujúci bylinkový šalát je hotový. Dobrú chuť! 

Páči sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku ?
Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *