Ovocie vyprážané v palacinkovom cestíčku
Potrebujeme:
500 g ovocia podľa chuti (jablká, hrušky, marhule, banány, slivky a pod.), 250 ml mlieka, 100 g hladkej múky, 2 vajcia, 1 lyžička krupicového cukru, soľ, tuk na vyprážanie, práškový a vanilínový cukor na vyprážanie
Postup:
Ovocie si najprv ošúpeme, zbavíme jadrovníkov alebo kôstok a nakrájame na hrubšie plátky. V časti mlieka rozmiešame vajcia, cukor, soľ a striedavo pridávame asi 80 g preosiatej múky a zvyšné mlieko tak, aby nám vzniklo hustejšie cestíčko. Následne v ňom namáčame ovocie obalené vo zvyšnej múke. Pripravené ovocie vyprážame dozlatista. Po vypražení ovocie ukladáme na papierové obrúsky, aby vsiakli nadbytočný tuk. Pred podávaním posypeme cukrom. Podávať napríklad môžeme aj so šľahačkou.
Ilustračné foto: sxc.hu