PR články a tlačové správyRecepty

Pečená kačica s jablkami a slivkami

Počet porcií: 6

Potrebujeme: hlbší plech na pečenie kačice

Suroviny:

  • 1 celá kačica
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 4 jablká
  • 150 g sušených sliviek Alesto
  • 200 ml suchého bieleho vína
  • 1 kg zemiakov
  • olivový olej Primadonna
  • 1 cibuľa
  • čerstvý rozmarín

Postup:

Sušené slivky namočíme deň vopred do bieleho vína. Kačicu tiež deň vopred dôkladne nasolíme a necháme ju odležať v chladničke. Na druhý deň ju opláchneme a osušíme. Ochutíme ju čiernym korením, podlejeme trochou vody a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 2 – 2,5 hodiny. 

Kačicu počas celej doby pečenia polievame výpekom a ak sa žiada aj vodou, aby bola po upečení šťavnatá. V polovici pečenia pridáme očistené jablká nakrájané na menšie mesiačiky a sušené slivky vo víne. 

Očistené zemiaky nakrájame na mesiačiky a varíme vo vriacej osolenej vode približne 4 minúty. Na panvici s olivovým olejom orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu s natrhanými lístkami rozmarínu. Pridáme predvarené a scedené zemiaky, ochutíme soľou a korením a restujeme dozlatista.

Servírovanie

Na tanier naberieme opekané zemiaky, jablká a slivky, ktoré sa piekli s kačicou. Posypeme petržlenovou vňaťou a pridáme porciu kačice.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *