Pečené jabĺčko
Ak máte doma špeciálnu keramickú piecku na jablká, prichádza čas na jej používanie. Rozvonia váš byt, plameň sviečky navodí sviatočnú atmosféru a navyše si v nej pripravíte úžasnú dobrotu.
1 jablko,
1 lyžičku medu,
1 lyžičku cukru,
1 PL mletých orechov,
mletú škoricu,
4 klinčeky,
(1 lyžičku rumu).
Postup:
Jabĺčko bez rozkrajovania zbavíme jadrovníka a položíme ho na keramickú piecku. Orechy zmiešame s medom a zmesou vyplníme vnútro jablka. Podlejeme ho trochou vody a pridáme k nej cukor. Do jablka zapichneme klinčeky a posypeme ho škoricou. Kto chce, môže pridať aj trošku rumu. Nakoniec jablko zakryjeme, zapálime čajovú sviečku a necháme rozvoniavať. Po pol hodine ho odkryjeme, polejeme sladkou šťavou z dna misky a opäť na pol hodinky zakryjeme. Napokon jabĺčko rozkrojíme a okrem vône si vychutnáme aj jeho úžasnú chuť.
Ak nevlastníte takúto piecku, jablká si samozrejme môžete upiecť aj v rúre.
Foto: pixabay.com
Vyzera to velmi pekne, chutne a vianocne 🙂 Ako prosim vyzera taka piecka, pripadne, kde ju mozem kupit? Moze to byt aj pekny vianocny darcek. Dakujem.
Zadajte si do googlu „piecka na jabĺčko“ a vyhodí vám obrázky a niekde aj možnosti, kde sa dajú kúpiť 🙂