Pórový koláč

Potrebujeme:
500 g lístkového cesta

Na plnku potrebujeme:
500 g póru, 300 g cibule, 200 g kyslej smotany, 200 g anglickej slaniny, 4 vajcia, pažítka, štipka mletého čierneho korenia, mletá rasca, soľ, štipka muškátového kvetu

Postup:
Najprv si slaninu nakrájame na kocky a uškvaríme. Pridáme na kolieska nakrájaný pór, cibuľu a opražíme do sklovita. Ochutíme nakrájanou pažítkou, korením, rascou a soľou. Plnku necháme vychladnúť. Lístkové cesto vyvaľkáme, preložíme na plech a pokryjeme pripravenou plnkou. Vajcia s kyslou smotanou rozšľaháme, ochutíme muškátovým kvetom, osolíme a nalejeme na plnku. Koláč vložíme do dobre vyhriatej rúry, po chvíli znížime teplotu a pomaly dopečieme dozlatista.

Ilustračné foto: sxc.hu

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *