Prívarok z červenej šošovice (fotopostup)
Prívarok je jedlo, ktoré máte hotové veľmi rýchlo, môžete ho pripraviť z rôznych surovín a navyše ho zvládne uvariť aj kuchár začiatočník. Šošovicový prívarok ste už určite varili veľakrát, no skúšali ste to už aj s červenou šošovicou?
Potrebujeme:
400 g červenej šošovice
1 kyslá smotana
1 PL hladkej múky
cibuľa
soľ
1 ČL mletej červenej papriky
bobkový list
olej
Postup:
- Šošovicu premyjeme a dáme variť do studenej vody spolu s bobkovým listom.
2. Smotanu spolu s múkou rozhabarkujeme tak, aby neostali žiadne hrudky. Keď je šošovica mäkká, pridáme do nej rozrobenú smotanu, soľ, premiešame a varíme ešte pár minút.
Recept pokračuje pod reklamou
3. Malú cibuľku pokrájame nadrobno, popražíme na oleji a pridáme mletú červenú papriku na prifarbenie.
Servírujeme s volským okom, natvrdo uvareným vajíčkom alebo párkami.
Výhody červenej šošovice:
- nemusíte ju predom namočiť do vody
- varí sa o polovicu kratšie ako klasická šošovica
- vďaka tomu, že je olúpaná, nebude vás z nej vôbec nafukovať
Foto: autor, shutterstock.com
Cervena sosovica je super, uz z inej ani nevarim. Nemusim mysliet den dopredu na to ci budem sosovicovy varit privarok alebo polievku, netreba ju namacat a rychlo je hotova. Ale so smotanou som privarok este nerobila, vyskusam. dakujem za tip.