Recept: Kuracie mäso trošku inak
Kuracie mäsko je klasika, ktorá nechýba v žiadnej kuchyni, teda ak nie ste vegetarián alebo vegán. Ak ho obľubujete aj vy, určite ste si ho už robili na milión spôsobov. Možno hľadáte nový chutný spôsob prípravy, ktorý ste ešte neskúšali. My ho pre vás máme – je to recept na kuracie mäso trošku inak.
Potrebujeme:
- kuracie prsia
- soľ
- korenia: červenú mletú papriku sladkú a čierne korenie
- 1 balenie schwarzwaldskej šunky
- bryndzu
- olej
Postup:
Kuracie mäso nakrájame na tenšie plátky, nemusia byť ani príliš široké. Osolíme, okoreníme, necháme chvíľu postáť. Potom si kuracie mäsko osmažíme na oleji. Na druhej panvici si začneme smažiť schwarzwaldskú šunku podľa toho, ako ju máte radi – úplne dochrumkava, alebo len tak trošku osmahnutú.
Až je mäso poriadne prepečené z oboch strán, odstavíme ho z ohňa a položíme na tanier. Teraz naň lyžičkou dáme bryndzu podľa chuti . Ak máte radi slanú chuť bryndze, nešetrite a pokojne ňou pomažte celý povrch mäsa. Ak nie ste s bryndzou až taký kamarát, dajte jej len trošku, pre chuť.
Osmažené kuracie mäso s bryndzou potom už len čaká na usmaženú šunku. Položte ju navrch mäska a mierne pritlačte. Už len zbúchať nejakú prílohu 🙂
My sme si tento obedík doplnili zeleninovým šalátom, skvele však pasuje napríklad aj s hranolkami.
Variant:
Mäso môžete nakrájať aj na menšie časti – také, ktoré pri finálnej úprave obalíte do šunky celé, pričom bryndzu dáte len na vrchnú časť.
Prečo jesť kuracie mäso?
Kuracie mäso je cenovo dostupné a je aj zdrojom potrebných látok a vitamínov pre naše telo. Je výborným zdrojom bielkovín, vitamínov skupiny B a zinku.
Ak vám tento recept nestačí, pozrite si naše ďalšie recepty s kuracím mäsom.